Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
Hier kunt u handige tips en tricks zien voor Autodesk programma's.
 • Pagina:
 • 1

Onderwerp:

Style conflict melding 6 jaren 4 maanden geleden #172

 • A.C.Hasselaar
 • A.C.Hasselaar's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Admin
 • Admin
 • Mechanical Engineer and Shipbuilding
 • Berichten: 222
 • Karma: 6
 • Ontvangen bedankjes 25
Style conflict melding

Veel Inventor tekenaars kennen hem: de style conflict melding bij het aanmaken van een nieuw bestand. Weinigen weten echter waar het vandaan komt en hoe er mee om te gaan.In elk Inventor bestand staan stijlen opgeslagen. Dit kunnen tekenstijlen zijn, zoals bematings- en tekststijlen (in idw’s en dwg’s), maar ook bijvoorbeeld materialen of kleuren (in ipt’s en iam’s).
Wanneer je nu een Inventor bestand opent, dan worden de stijlen ingelezen die in het bestand staan, ook als die afwijken van de stijlen in je style library.

Dat is een goed ding, want dat betekent, dat als je een bestand van iemand anders opent, dat de stijlen gebruikt worden uit zijn of haar bestand. Met andere woorden, je krijgt het bestand te zien, zoals de maker daarvan het bedoeld heeft.

Nu zijn templates in Inventor ook “gewone” bestanden zoals alle andere Inventor bestanden en geen speciale, zoals bijvoorbeeld bij de dwt bestanden binnen AutoCAD het geval is. Een Inventor bestand is een template, omdat die in de map is opgeslagen, die in je projectfile als template map hebt gedefinieerd.

Het probleem van de style conflict melding onstaat nu als volgt.
Wanneer je op “new” klikt, wordt er een kopie van een template gemaakt (de eerste keer dat je daarna op “save” klikt, moet je immers een naam en een lokatie opgeven; de originele template wordt dan standaard niet overschreven).
En juist tijdens deze kopieer-actie ontstaat het “kwaad”. De stijlen in het bestand (in dit geval de template), worden vergeleken met die in de style library.

Wanneer op de ene locatie (bijvoorbeeld de template) een stijl staat, die niet op de andere locatie (in dit voorbeeld de style library) voorkomt, dan is er nog niets aan de hand.
Maar stel, dat in de template het materiaal “glass” gedefinieerd is met bijvoorbeeld een dichtheid van “1” en in de style library hetzelfde materiaal “glass” aanwezig is, maar met een andere waarde, bijvoorbeeld een dichtheid van “1.5”, ontstaat er dus een conflict en krijg je de melding als hierboven.
De melding zegt ook, dat als je op “ok” klikt, de waarde gebruikt wordt, als die in de style library is omschreven. En als je net juist de wijziging in je template had gedaan, krijg je dus niet die gewijzigde waarde in je bestand, maar de “oude” waarde.

Hoe voorkom je dit?
Stel, je wilt een wijziging aan een template/stijl doorvoeren, dan ga je als volgt te werk:
1- Open rechtstreeks de betreffende template
2- Ga naar Manage > Style Editor en voer daar de wijzigingen door
3- Ga naar Manage > Save (style to style library) en je krijgt een vergelijkbaar window:In dit geval zegt het window, dat er een dimension style is met de naam “Default (ICN)” en die komt op twee plekken voor (in de template EN in de style library) en lokaal is die anders dan in de style library (Changes: Local)
In dit window kunnen nog meer stijlen staan. Je kunt ze per stuk op “yes” of “no” zetten in de kolom “save to Library?” of met de knop “yes to all” allemaal opslaan.

4- Klik nu op “ok” en klik op “ja” bij de melding dat deze bewerking niet ongedaan gemaakt kan worden (dit zegt alleen dat de “undo-functie” hier niet op werkt).

Je hebt nu de wijziging uit de template ook doorgevoerd in de style library en zult bij deze template geen style conflict melding meer krijgen.

Klinkt goed, maar we zijn er nog niet helemaal. De andere, gelijksoortige, templates, geven nog wel dezelfde melding. Waarom? Nou eigenlijk heel eenvoudig. Die templates staan nog op de “oude” waarde en die is dus juist net gewijzigd in de style library.

We lossen dit op, door die andere (in gebruik zijnde) templates te openen en dan te gaan naar Manage > Update
Dit is de tegengestelde functie van Save style en het menu ziet er ongeveer hetzelfde uit:Alleen als je nu op “ok” klikt, worden de verschillen uit de style library over gezet naar het huidige bestand.

Resumé:
Je opent de template en doet de aanpassing.
Daarna doe je een “save style to style library”. (waardes uit het bestand worden weggeschreven in de style library)
Dan open je de andere, soortgelijke templates (aan de ene kant alle idw’s en dwg’s en aan de andere kant de ipt’s en iam’s) en doe je daar een “update styles”. (waardes uit de style lobrary worden weggeschreven in het geopende bestand)

De “update styles” functie is ook handig om een nieuwe waarde binnen te halen in een oud bestand of een bestand die je van iemand anders hebt gekregen.

Je kunt in je projectfile de “use style library” regel op “no” zetten. Je zult dan nooit de style conflict melding krijgen, omdat je dan geen gebruik meer maakt van deze library. Alle stijlen worden dan enkel en alleen in je (template-)bestanden gedefinieerd.
Nadeel is, dat je de nieuwe stijlen dan niet zo naar oudere bestanden of bestanden van buitenaf kunt overzetten.

BRON: _BG, ICN Solutions

Antal Hasselaar

De volgende gebruiker (s) zei dank u: MichaelNef

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Antal Hasselaar

Laatst bewerkt: door A.C.Hasselaar.

Style conflict melding 2 jaren 8 maanden geleden #1838

 • A.C.Hasselaar
 • A.C.Hasselaar's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Admin
 • Admin
 • Mechanical Engineer and Shipbuilding
 • Berichten: 222
 • Karma: 6
 • Ontvangen bedankjes 25
Bump, dit onderwerp verdient wel een nieuwe melding. De vraag komt nog steeds veel voor, dus hopelijk helpt deze omschrijving bij het beter oplossen van style conflicten bij de templates.

Antal Hasselaar

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Antal Hasselaar

 • Pagina:
 • 1
Moderators: bnwgraafA.C.Hasselaar
Tijd voor maken pagina: 0.436 seconden

Deel deze pagina