Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
Voor al uw vragen over Vault of andere data beheer programma's.
  • Pagina:
  • 1
  • 2

Onderwerp:

vastloper bij bladeren door Vault 5 jaren 10 maanden geleden #49

  • maramba
  • maramba's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Bronzen gebruiker
  • Bronzen gebruiker
  • Berichten: 8
  • Ontvangen bedankjes 0
Hoi, ik heb bij mijn Inventor 2013 het volgende probleem: Als ik binnen Inventor op "open" klik kan ik gewoon lokaal door mijn mappen bladeren. Echter wanneer ik "open from vault" aanklik loopt Inventor vast.

Ik kan wel een lokale file openen en dan uitchecken, ik kan een nieuw bestand opslaan en vervolgens toevoegen aan de Vault, en ik kan de Vault wel doorzoeken met Vault Explorer.

Iemand enig idee wat er mis kan zijn?

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Laatst bewerkt: door maramba.

vastloper bij bladeren door Vault 5 jaren 10 maanden geleden #50

  • bnwgraaf
  • bnwgraaf's Profielfoto
  • Offline
  • Admin
  • Admin
  • Berichten: 165
  • Karma: 14
  • Ontvangen bedankjes 14
Beste Maramba,

Het is zo 1,2,3 niet te zeggen, wat de oorzaak is, maar een paar dingen kunnen gecontroleerd worden:

Heb je de laatste service packs geinstalleerd?

Inventor 2013, Update 6 voor SP2:
Link

Vault hotfix 3 voor SP1, update 2:
LET OP: Zorg eerst voor een goede Vault backup, alvorens te installeren!
LET OP: De vault updates en service packs moeten op alle werkstations EN de Vault server geinstalleerd worden, voordat je weer mag inloggen in de Vault!
Lees vooraf eerst goed de readme door die bij de updates geleverd wordt. Bij twijfel niet zelf installeren maar de systeembeheerder of Autodesk reseller inschakelen!
Link

Andere gebruiker
Treedt het probleem ook nog op, wanneer je op het systeem onder een andere Windows account inlogt?

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Laatst bewerkt: door A.C.Hasselaar.

vastloper bij bladeren door Vault 5 jaren 10 maanden geleden #51

  • maramba
  • maramba's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Bronzen gebruiker
  • Bronzen gebruiker
  • Berichten: 8
  • Ontvangen bedankjes 0
Bedankt voor je bericht.
Oplossing 1 heeft helaas niet geholpen. Oplossing 2 kan denk ik niet de oplossing zijn, omdat 2 andere werkstations wel gewoon samenwerken met de Vault.

Hoe kan ik testen met een ander windows-profiel? Gewoon een collega op mijn systeem laten inloggen en kijken of het wel werkt?
Bijlagen:

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Laatst bewerkt: door maramba.

vastloper bij bladeren door Vault 5 jaren 10 maanden geleden #52

  • A.C.Hasselaar
  • A.C.Hasselaar's Profielfoto
  • Offline
  • Admin
  • Admin
  • Mechanical Engineer and Shipbuilding
  • Berichten: 206
  • Karma: 6
  • Ontvangen bedankjes 20
Hoi Maramba!

Allereerst welkom op het forum! :)

Met de updates voor de Vault komt het vaak voor dat de Client en de Server versie niet dezelfde versie hebben. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld projecten of modellen flink fout gaan in de Vault. Je zou eventueel de Vault versie van jou client kunnen controleren met de versie van je collega.

Je kan bovenstaande zien door in de Vault Explorer te kijken. Onder het menu ''help'' en dan ''About Vault Explorer ...'' Je ziet hier een ''Build number'' welke vergeleken kan worden.


Het testen van een Windows profiel kan inderdaad gedaan worden door je collega te laten inloggen op jou system.

Antal Hasselaar

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Antal Hasselaar

vastloper bij bladeren door Vault 5 jaren 10 maanden geleden #53

  • bnwgraaf
  • bnwgraaf's Profielfoto
  • Offline
  • Admin
  • Admin
  • Berichten: 165
  • Karma: 14
  • Ontvangen bedankjes 14
Ik neem aan, dat je met oplossing 2 bedoelt de service packs/updates voor de Vault?

Ook al werkt het wel bij je collega's, dan nog kan het zijn, dat er op jouw systeem een conflict is met Windows, een ander programma, of andere harware, welke bij je collega's niet aanwezig is, en welke wellicht opgelost kan worden met de service packs.
Alleen moeten de Vault updates dus op alle werkstations EN de server uitgevoerd worden.

Wanneer je een collega op jouw systeem met zijn windows inlog laat inloggen, zou je eens kunnen kijken of het systeem dan nog steeds crasht.
Wel is het zo, dat je Inventor en Vault instellingen dan waarschijnlijk even niet goed staan

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

vastloper bij bladeren door Vault 5 jaren 10 maanden geleden #54

  • maramba
  • maramba's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Bronzen gebruiker
  • Bronzen gebruiker
  • Berichten: 8
  • Ontvangen bedankjes 0
Hartelijk dank :cheer:
Ik heb de versies vergeleken, maar deze zijn gelijk.
Ik kwam er achter dat ik wel door de mappenstructuur kan bladeren op de Vault wanneer ik Vault Basic gebruik, echter het enige wat ik te zien krijg zijn de mappen, en niet de Inventor-files (idw, ipt etc). Het lijkt dat er een koppeling naar de juiste file-extensies mist ofzo?

Mvg Martijn

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

vastloper bij bladeren door Vault 5 jaren 10 maanden geleden #57

  • A.C.Hasselaar
  • A.C.Hasselaar's Profielfoto
  • Offline
  • Admin
  • Admin
  • Mechanical Engineer and Shipbuilding
  • Berichten: 206
  • Karma: 6
  • Ontvangen bedankjes 20
Heb je wel bij de files aan de rechterkant in het scherm gekeken? Deze staan niet bij de projectfolder aan de linkerkant (hetzelfde als in Windows Verkenner)

Zie afbeelding voor verduidelijking;


Als er echt geen files in staan, weet je dan zeker dat de getekende modellen wel zijn in gecheckt?
De Vault kijkt niet specifiek naar bepaalde bestanden of extensies in de explorer.

Met Vault 2013, zorg dan ook in dit geval dat je service pack 1 hebt geinstalleerd op alle clients en de server. Deze service pack heeft namelijk ook de volgende update;
Files are not visible in the main grid when .NET 4.5 is installed.

Antal Hasselaar

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Antal Hasselaar

Laatst bewerkt: door A.C.Hasselaar.

vastloper bij bladeren door Vault 5 jaren 10 maanden geleden #58

  • maramba
  • maramba's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Bronzen gebruiker
  • Bronzen gebruiker
  • Berichten: 8
  • Ontvangen bedankjes 0
Heren bedankt, het is opgelost! Het probleem werd blijkbaar veroorzaakt door .NET Framework 4.5 (las ik elders op internet), na de-installeren van 4.5 en installeren van 4.0 kan ik weer bladeren door de Vault in Inventor, en ook weer de files zien in Vault Basic.

Bedankt voor jullie inzet :cheer: :cheer: :cheer:

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

vastloper bij bladeren door Vault 5 jaren 10 maanden geleden #59

  • bnwgraaf
  • bnwgraaf's Profielfoto
  • Offline
  • Admin
  • Admin
  • Berichten: 165
  • Karma: 14
  • Ontvangen bedankjes 14
Fijn dat het is opgelost!

.net 4.5 blijkt hier dus de oorzaak.

Ik wil wel een kantekening plaatsen.
Door het verwijderen van .net 4.5 is het mogelijk dat andere op de komputer geinstalleerde software nu niet meer juist functioneert, omdat .net 4.5 ontbreekt.
Tenzij je 100% zeker bent, dat er geen software geinstalleerd staat, welke .net 4.5 gebruikt, is het eigenlijk een nettere methode om .net 4.5 te behouden en Service Pack 1 van Vault te installeren.
Maar wel nogmaals met de opmerking, dat deze op alle werkstations EN de server uitgevoerd dienen te worden en volgens de stappen in de readme file van de service pack.

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Laatst bewerkt: door A.C.Hasselaar.

vastloper bij bladeren door Vault 5 jaren 10 maanden geleden #60

  • maramba
  • maramba's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Bronzen gebruiker
  • Bronzen gebruiker
  • Berichten: 8
  • Ontvangen bedankjes 0
Ik hou dit in mijn achterhoofd, wanneer andere programma's inderdaad problemen gaan vertonen door het ontbreken van 4.5 zal ik de Vault alsnog updaten.

Overigens is een nieuw werkstation inmiddels in bestelling, en ligt de licentie Product Design Suite 2015 klaar voor installatie..!

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

  • Pagina:
  • 1
  • 2
Moderators: bnwgraafA.C.Hasselaar
Tijd voor maken pagina: 0.302 seconden

Deel deze pagina