Inventor Ask The Expert Day 27-9-2017

 

 

PD&M Collection

Op woensdag 27 september was het Training Center van ICN Solutions in 's-Hertogenbosch het decor voor de Ask The Expert Day voor gebruikers van Autodesk Inventor en de Autodesk Product Design & Manufacturing Collection. De specialisten van ICN Solutions zaten tijdens een ochtend- en een middagsessie klaar om vragen van werktuigbouwkundige professionals te beantwoorden. Zowel beginnende als ervaren Autodesk Inventor-gebruikers maakten van de gelegenheid gebruik om hun kennis over Inventor te vergroten en ervaringen uit te wisselen met vakgenoten.

Dankzij de kleinschalige opzet van de Ask The Expert Day kregen alle aanwezigen ruimschoots de kans om specifieke vragen te stellen over bepaalde functionaliteiten, om zodoende in de dagelijkse praktijk nόg efficiënter met Inventor en andere programma's uit de Autodesk Product Design & Manufacturing Collection te kunnen werken.

Nastran In-CAD

Speciale aandacht was er voor Nastran In-CAD, de rekensoftware waarmee de Autodesk Product Design & Manufacturing Collection onlangs is uitgebreid. Deze module biedt ongekende analysemogelijkheden, onder meer voor lineaire en niet-lineaire spanning, dynamische en thermische analyses van samenstellingen, constructies en mechanische componenten. Daarnaast kwam uitgebreid aan bod hoe je met behulp van Styles de standaardinstellingen in Inventor optimaal kunt regelen en in templates kunt bewaren.

Autodesk Vault

De deelnemers kregen ook nadere uitleg over Autodesk Vault, als dé veilige centrale verzamelplaats voor professioneel gegevensbeheer van ontwerpdata. Een reden te meer om met Vault te werken, is dat je hiermee samenstellingen in Autodesk Inventor veel eenvoudiger kunt kopiëren, zo werd duidelijk. Daarnaast waren er onder meer vragen over de module Sheet Metal, speciaal ontwikkeld voor het werken met plaatwerk en plaatuitslagen.

Netwerklunch

Om de aanwezigen kennis met elkaar te laten maken, stond een gezamenlijke netwerklunch op het programma. De deelnemers waren vol lof over de sfeervolle ambiance, waarbij zakelijkheid en Brabantse gemoedelijkheid hand in hand gingen.

 

ATE september 2017

Al bij al kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde Ask The Expert Day. Wij hopen u weer te mogen verwelkomen bij de volgende Ask The Expert Day in het voorjaar van 2018!


Deel deze pagina