InventorUsers dag was een bron van inspiratie

 

 

Donderdag 21 juni 2018.

Werktuigbouwkundige ontwerpprofessionals kwamen op donderdag 21 juni weer massaal naar de InventorUsers dag, georganiseerd door InventorUsers en mogelijk gemaakt door ICN Group. Opnieuw vond deze gebruikersdag plaats in brouwerij Vandeoirsprong te Oirschot. Voor de aanwezigen een mooie gelegenheid om hun vakkennis te actualiseren en te vergroten.

Autodesk Cloud

John van Eeten trapt deze InventorUsers dag af met een korte presentatie over Autodesk Cloud en Fusion Team. Hierin werden de mogelijkheden gepresenteerd van de Autodesk Cloud oplossingen en het samenwerken via deze Cloud oplossingen.

01 IU 2018

Autodesk Vault

De InventorUsers dag ging verder met Vault Shared Designs en Vault Data Standard. De specialist bij uitstek, Branko Graaf, ging enthousiast in op de nieuwe en verbeterde features van Autodesk Vault 2019 met geïntegreerde Autodesk Vault Standard functionaliteiten.
Autodesk Vault is namelijk dé veilige centrale verzamelplaats voor professioneel gegevensbeheer van ontwerpdata. Door een juiste toepassing van Autodesk Vault kan elk bedrijf tijd en fouten besparen.

What’s new fusion 360

What’s new Fusion 360 werd besproken door Branko Graaf.  Branko wist alle aanwezigen mee te nemen in alle vernieuwingen binnen Fusion 360. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe Sheet Metal omgeving, diverse verbeteringen in de 2D tekening omgeving en de bi directionele koppeling met Autodesk Inventor Professional 2019.

02 IU 2018

Future of making things

In het tweede deel van de middag kwam Antal Hasselaar aan het woord. Hij vertelde over Generative Design en Nastran In-CAD.
Met behulp van Generative Design kunnen krachtige ontwerpoplossingen snel gegeneerd worden. Niet enkele oplossingen, maar duizenden mogelijke oplossingen worden aangeboden. Het ontwerp dat het beste past bij de gestelde criteria wordt uiteindelijk gekozen.
Autodesk Nastran In-CAD werd daarnaast getoond. Deze software biedt toegang tot eindige elementen analyses (FEA) voor ingenieurs en analisten en is nu beschikbaar in de Autodesk Product Design & Manufacturing Collection.

What’s new Inventor

Veel aanwezigen zijn vooral naar Oirschot gekomen om te zien en te horen wat er nieuw is in Autodesk Inventor 2019. Deze uiteenzetting kun je toevertrouwen aan de specialisten van ICN Solutions, Branko Graaf en Antal Hasselaar. Wat vooral een belangrijke verandering is, is de sterk verbeterde performance met onder andere grote samenstellingen en de nieuwe Hole functie met geheel vernieuwde lay-out van het dialoogscherm.

03 IU 2018

Brouwerij

Na afloop van het programma was er voor alle aanwezigen de mogelijkheid een rondleiding te volgen door de brouwerij en uiteraard een welverdiend glas bier te nuttigen. Achteraf werd er enthousiast gesproken over deze dag en waar nodig werden er vragen gesteld aan en beantwoord door het ICN personeel.


Deel deze pagina