Vooraanzicht

InventorUsers dag 2016 doorslaand succes!

Met een volle zaal werktuigbouwkundige professionals kende de InventorUsers dag op woensdag 15 juni in het Bavaria Brouwerijcafé in Lieshout een record aantal deelnemers. Ook inhoudelijk was deze dag boordevol interessante en bruikbare kennis een groot succes.

De InventorUsers dag werd geopend door accountmanager Govert Hamelink van ICN Solutions met een presentatie over The Future of Making Things, de nieuwe industriële revolutie waarbij de traditionele Product Lifecycle steeds meer wordt vervangen door een gepersonaliseerde en dynamische productinnovatie. Het boeiende relaas van Technical Specialist David Truyens van Datech over Generative Design, dat wordt beschouwd als de volgende generatie in computergestuurd ontwerpen, sloot daar perfect op aan.

De specialisten Branko Graaf en Antal Hasselaar van ICN Solutions deden uit de doeken wat er allemaal nieuw is in Autodesk Inventor 2017. Speciale aandacht was er ook voor de vele mogelijkheden die Autodesk Vault biedt voor datamanagement en revisiebeheer.

Vervolgens lichtte onze eerste gastpreker David Truyens (Datech / Autodesk) andere interessante functies in de Product Design Suite toe. Onder andere de Shape Generator, die afgelopen jaar aan de software werd toegevoegd, en de al langer bekende Dynamic Simulation kwamen hierbij aan bod.

De InventorUsers dag werd ook aangegrepen voor een nadere introductie van CreateForce, de Autodesk Inventor-applicatie van ICN Solutions. Na afloop zeiden veel aanwezigen desgevraagd onder de indruk te zijn van de vele handige tools die CreateForce bevat om het standaard modelleerwerk te automatiseren en te vereenvoudigen.

Na de pauze was het de beurt aan Igor van Tilburg van HAAGEN Fire Training Products uit Baarle-Nassau. Uit zijn verhaal kwam vooral het veelzijdige karakter van Autodesk-software bij het ontwerp van trainingssystemen voor realistische brandsimulatie goed naar voren.

Vervolgens verduidelijkten Branko Graaf en Antal Hasselaar dat Autodesk ook steeds meer inzet op cloud-based producten zoals A360 en Fusion 360; hiermee wordt het steeds eenvoudiger complexe vormen te ontwerpen en online ontwerpgegevens te delen.

De uitermate leerzame en informatieve middag werd afgesloten met een korte toespraak van Sales Director Andy Parnell-Hopkinson van 3DConnexion, onder andere gespecialiseerd in 3D-muizen. Hij wilde de bezoekers van de InventorUsers dag niet met lege handen naar huis laten gaan, daarom vond er ook nog een verloting plaats van 3DConnexion SpaceMouses en CADMouses. Daarbij werden ook nog gratis Fusion 360-trainingen weggegeven.

Om alle indrukken te laten bezinken, konden de aanwezigen na afloop deelnemen aan een Biertour waarbij men, gewapend met een proefglas, in de Bavaria Brouwerij met eigen ogen kon zien hoe bier wordt gebrouwen. Tijdens de afsluitende borrel in het Bavaria Brouwerijcafé kon iedereen nog nagenieten van het eindproduct, met gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met andere vakgenoten. Al met al kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde InventorUsers dag. Wij hopen u in 2017 weer te mogen verwelkomen!

Autodesk Inventor dag 2016 foto galerij


Deel deze pagina